Hvordan bliver man en eftertragtet fotograf?

Det umiddelbart mest logiske svar er vel, at du skal skyde helt igennem fantastiske billeder, der gang på gang begejstrer alle der kigger på dem. Og ja, det er da en god start.

Men der er også langt mere jordnære tiltag, der kan give dig et løft mod stjernerne.

En eftertragtet fotograf

Kvalitet

Helt udenom det kommer vi ikke. Du bliver nødt til at skyde billeder af god kvalitet. Det behøver ikke være verdensstjerne-aldrig-set-mage-wooooow-vildt-amazing niveau, men det skal være i orden. Hvis du ikke føler, at dit niveau er højt nok, så øv dig. Gør brug af workshops, online undervisning og/eller YouTube.

Opførsel

Opfør dig ordentligt. Burde være helt basalt, men det er det ikke for alle. Og husk nu – at opføre sig ordentligt betyder også, at du skal opføre dig pænt, når du bevæger dig rundt på de sociale medier.

fotograferne paa opgave

Aftaler

Overhold dine aftaler. Det gælder ikke kun overfor dine kunder, men også overfor samarbejdspartnere. F.eks. freelancere du hyrer ind til photoshoparbejde. Dårlig karma spreder sig hurtigt, og det går ud over din forretning.

Deadlines

Overhold deadlines. Det kan ind i mellem være svært at overholde samtlige deadlines, især hvis du har mange bolde i luften. Men det er og bliver en super vigtig del af aftalen med din kunde. Jeg bliver selv nødt til at skubbe deadline i ny og næ, men er samtidigt fuldt ud bevidst om, at det i et vist omfang skader min forretning. Så husk det – deadlines. Overhold dem.

kamera og fotograf

Overrask

Giv kunden mere end hvad I har aftalt. Det behøver ikke at være meget mere. Men hvis I f.eks. har aftalt, at kunden får 10 redigerede billeder, så send 11. Har I aftalt, at du bliver til kl. 14, så stræk den til kl. 14.30. Små ting kan betyde alverden for dine kunder.

Hvad gør DU for at blive/forblive populær hos dine nuværende og kommende kunder?

Læs mere: