Sådan finder du den perfekte belysning til billederne på jeres date

Dating billeder ved en fotograf – Har du fundet dig en sød date og vil du gerne have taget nogle gode billeder, så er det vigtigt at sikre en god belysning. De fleste af os ved, at det er vigtigt at der er nok lys, når man skal have taget et billede, men det kan godt være en del sværere at praktisere end forventet. 

Har du endnu ikke fundet den helt rigtige date endnu, og har du lidt udfordringer i at finde ud af, hvor du skal lede, så kig med her, for her kan du hente meget god inspiration til de forskellige dating sider. Når du har fundet en sød date, så kan du komme tilbage og læse med og få gode fifs til, hvordan du finder den perfekte belysning til billederne på jeres date.

Dating billeder

Gode råd og god belysning

Lys er et af de vigtigste elementer, når du skal tage billeder. Der findes mange forskellige former for fotolamper og lignende, men det er ikke nødvendigt, at du investerer alle dine spareskillinger på belysning. Der er nemlig også meget andet man kan bruge og tricks som man kan benytte sig af, især hvis man hellere vil bruge penge på mange andre ting og hvis billederne ikke skal bruges til andet end sjov og spas. 

Sollys er de absolut bedste til billeder, hvis det bruges rigtigt. Det kan også være en ulempe, hvis man f.eks. kommer til at tage billeder i modlys. I det tilfælde så bliver lyset ens største fjende, da billederne bliver utydelige og uskarpe. Men bruges sollyset godt, så kan det skabe nogle helt fantastiske billeder.

Brug sollys fra et vindue

Med dagslys får du de bedste billeder. Det er også i tilfælde af, at du ikke kan bruge dagslyset, at man kan ty til at bruge forskellige former for fotolamper. Hvis lyset er helt fraværende og billederne ikke er presserende, så vent til en anden dag med at tage billederne. 

Er lyset helt i top og du gerne vil have taget nogle gode billeder af dig og din date, så kan I benytte jer af at åbne et vindue, hvis I ikke vil helt udenfor. Brug lysindfaldet på den rigtige måde og få den helt rette belysning. En tommelfingerregel siger, at du ikke må bruge vinduet som baggrund, da det så netop vil skabe meget modlys, som man bør undgå.

Brug det lys som du har i hjemmet

Hvis vejret ikke lige er med dig, men du virkelig gerne vil have taget nogle gode billeder, så kan du bruge nogle af de lamper som du allerede har derhjemme. De fleste af os har en standerlampe og har den et bevægeligt hoved, så er det endnu bedre. Dermed kan du nemlig selv tilføre ekstra lys, der hvor det er nødvendigt.

Dating billeder ved en fotograf

Hvis du har flere standerlamper, så kan du næsten lave dit eget lille fotostudie. Igen skal du dog være opmærksom på ikke at tage billederne direkte op mod lyset, da det vil blive grynet. Lamperne kan med fordel bruges, så snart du synes, at billederne mangler lidt. Du kan også flytte rundt på dem, sætte dem op på bøger, hvis de mangler højde eller på anden måde, regulere på dem for at få det bedste resultat.

Lav selv en reflektor

Du har måske set hvordan professionelle fotografer bruger en reflektor. Det er sådan set bare et redskab, der ”kaster” lyset tilbage på den person eller det, som du vil tage et billede af. Det giver et meget skarpt lys, og fungerer helt klart bedst, hvis det er naturligt dagslys, som bruges sammen med reflektoren.

Du kan selv lave din egen reflektor, hvis du ikke vil investere i en professionel. Du tager blot et stort stykke pap og klæber sølvpapir på. Den er utrolig effektiv, men du skal være opmærksom på at den også kan give for meget lys. Så prøv dig frem og få det bedste resultat, når du tilfører ekstra lys. 

Skab den bedste belysning med indirekte lys

Selvom vi anbefaler at bruge en masse belysning i forskellig form, så skal man passe på at man ikke tilfører for meget direkte lys. Mængderne af lys er nemlig afgørende for, hvor skarpt billederne bliver. Derfor kan både for lidt og for meget lys faktisk ødelægge et godt billede.

Hvis du bruger lamper for ekstra belysning, men det bliver for kraftigt, så kan du bruge et tyndt hvidt bomuldsstof. Det hænger du over lampen og dermed skaber det et blødere og mere indirekte lys. Det fordeler også lyset meget bedre og billederne bliver derfor meget skarpe. 

Find din næste date

Alle disse råd til belysning kan du naturligvis også bruge, hvis du ikke har en date, men i stedet skal have taget billeder til en datingprofil f.eks. her er belysning lige så vigtig, hvis ikke mere vigtig, da du alene er i centrum. Find inspiration her på sitet, hvis du vil udvide din horisont i forhold til, hvilke datingsider der findes på nettet. 

Læs mere her: