Skab dybde med drømmende ‘swirl’ baggrund

Jeg nævner det nok i hver eneste Photoshop, men for mig er det ofte detaljerne der får et billede til at hænge sammen. Baggrunden skal fungere med forgrunden og vice versa. En måde at give et billede mere dybde og, for mig, et mere interessant udtryk, er at give baggrunden en ‘swirl’ effekt.

Photoshop tips: Swirl

Først laver jeg et clone stamp visible af min baggrund (shift + alt + cmd/ctrl + E).

Da det kun er min baggrund jeg vil ‘swirle’, laver jeg en hurtigt markering

Så laver jeg en layermask på mit lag. Fordi min markering er aktiv, bliver den overført til layermasken.

Nu er det tid til at lave sløringen. Det gør jeg ved at gå ind under filter > blur > radial blur.

Du kan eksperimentere med hvor kraftig du vil have effekten. Personligt syntes jeg, at ca 5 passer rigtig godt. Sørg for at det er Spin og ikke Zoom der er tjekket af, og at kvaliteten er Good.

For at hjælpe baggrunden med at blende bedre med forgrunden, sænker jeg fill en smule. Derefter laver jeg kopier af det samme lag (cmd/ctrl + J) og bruger min layermask. Jeg fjerner kanterne fra lagene, så effekten er med synlig i midten af billedet, lige bag min model.

På billedet her under kan du se hvor stor en effekt det gør. I min farve redigering har jeg også gjort bunden af baggrunden helt mørk, igen for at få swirl effekten til at blende bedre. Nogle vil kunne lide det, andre ikke, men det får modellen i fokus og giver bevægelse i billedet.

Laver du selv baggrunds effekter som denne?

Læs mere her: