Når man skal lære noget nyt om foto, er der ikke noget bedre end video-tutorials.

Der er masser af dem og de er helt gratis!

YouTube

YouTube er en populær webportal, hvor man frit kan dele sine videoklip. Brugere kan uploade videoer, se andres videoer, kommentere og like hinandens videoer. Dog er det begrænset hvor lange videoerne må være. Videoerne bliver vist ved hjælp af Adobe Flash-teknologi og HTML5.

Læs mere om digital fotografi her

Her er de 16 bedste Youtube, som jeg kender til. Har du en yndlingskanal, så smid gerne et link i en kommentar nederst

Matt Granger

Tips til lyssætning med både naturligt lys og speedlights, krydret med generelle fototips. Mange af videoer er på location med model, hvor værten Matt Granger, viser trin for trin hvordan han skyder billedet.

Jimmi Mcintyre

Photoshop tutorials. Vil du lære noget om Luminosity masks og blendmodes, så er det her 

The CameraStoreTV

Reviews af alle de nye kameraer, i en hyggelig tone, uden altl for meget bullshit.

Tony Northrup

portraetfoto Vejen

Kamera og teknik anmeldelser

Kamera og teknik anmeldelser, kamerateknikker, tutorials og meget meget mere. Tony og Chelsea laver lidt af hvert på deres kanal. God til begyndere.

Gavin Hoey

Gavin laver tutorials til Lightroom og photoshop, samt tutorials i forskellige kamerateknikker

Michael Woloszynowicz 

Capture One og Photohop tutorials. Mest portræt og landskab.

DigitalRev 

DigitalRev laver anmeldelser af både amatør og pro grej, samt fotoideer og fototips. Det hele er krydret med gode værter, humor og en god gang selvironi, samt indslag med nogle af verdens bedste fotografer. Tjek deres ”Pro Photographer, Cheap Camera” serie. Det er indre mindre end genialt!

AdoramaTV 

Kæmpe arkiv af videoer, der lærer dig alt om fotografering. Værten Mark Wallace, underviser dig på alle niveauer. Teknik og teknikker bliver forklaret på en stille og rolig måde.

Mike Browne 

Er en hyggelig fyr, der er ekstremt entusiastisk omkring foto, og det skinner igennem i hans videoer, som omhandler alt fra portrætfotografering og landsskabsfotografering til arkitektur og meget meget mere. Kamera teknikker, lys og komposition bliver forklaret så alle er med.

fotograf og underviser

fotograf og underviser

Carl Taylor

Er fotograf og underviser, med sin egen kanal på Youtube. Er du til fashion, landskab og portræt er det her du skal kigge med.

The Framed Show 

En online foto-tvkanal der showcaser kendte og mindre kendte fotografer. Her er behind the scenes, tutorials og tips og tricks. Showet er produceret i flot kvalitet, og er genialt hvis der ikke er noget i tossekassen.

Glyn Dewis 

Fotograf og retoucher med en lidt speciel stil, som enkelte måske ville kalde overredigeret. Men der masser af tutorials med mange ideer, som måske ville kunne bruges i dit eget arbejde.

Jaredpolin

kamerateknikker

Gennemgår teknik og kamerateknikker. Videoerne kan godt være lidt lange, men der er mange guldkorn at hente, både for amatører og professionelle.

Serge Ramelli 

Tutorials i Lightroom og Photoshop

Tutorials i Lightroom og Photoshop. Serge Ramelli er en fransk fotograf, der skyder landskab og portrætter. Her er HDR, tips, tricks og masser af farve på!

Calvin HollyWood

Calvin er tysker, og ret så god til Photoshop. En del af hans videoer er på tysk, men der er også en del engelsk på hans kanal. Der er et par rigtig gode tutorias,l med et par tricks du helt sikkert ikke har set før.

Phlearn

Den ultimativt bedste Photoshop kanal på Youtube. Både begynder og avancerede emner bliver behandlet på et niveau, hvor alle kan følge med. Værten Aaron Nace er en glimrende fotograf og retoucher.

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop er et avanceret billedbehandlingsprogram, som mest af alt henvender sig til den professionelle fotograf. Som ‘almindelig’ fotograf kan man dog også bruge Photoshop til mange formål. Adobe Photoshop har nærmest monopol blandt professionelle.

Læs også: